سفارش تبلیغ
صبا ویژن
توهمدردی یا همدردی؟؟؟؟

ویولن

ویولن

 

 
 
 
 
 
 

ویولن ساز زهی و آرشه‌ای است. این ساز کوچک‌ترین عضو سازهای زهی آرشه‌ای است.

برای نواختن معمولاً روی شانه چپ قرار می‌گیرد و با آرشه که در دست راست نوازنده‌است نواخته می‌شود.

کوک سیم‌های ویولن از زیر به بم به ترتیب: می (سیم اول)، لا (سیم دوم)، ر (سیم سوم)، سل (سیم چهارم).

اصوات سیم‌های مجاور نسبت به‌یکدیگر فاصله پنجم درست را تشکیل می‌دهند. در این وسعت صدا ویولن قادر است تمام فواصل کروماتیک و کوچک‌تر از آن را اجرا نماید.

محتویات

تاریخچه ویلن

تاریخچه ویُلن در اروپا به قرن 9 میلادی باز می‌گردد. بسیاری معتقدند که ویولن نمونه تکمیل شده ساز رباب است. رباب سازی است که بعدها وقتی به اروپا آورده شد و تغییراتی در آن به‌وجود آمد به نام ربک در اروپا شهرت گرفت. برخی بر این باورند که ساز ویلن متعلق به یک امپراطوری هند در حدود 5000 سال قبل از میلاد بوده‌است و برخی دیگر ریشه آن را در آفریقا و حتی کشورهای عربی می‌دانند.[نیازمند منبع] فرم‌های اولیه دارای سوراخی بودند که بر روی ساز قرار داشت اما بعدها این سوراخ از بدنه سازها حذف شدند و این ساز با چهار سیم سرآغاز ساز ویلن تکامل یافته در سال‌های ینده شد. در اروپا از قرن 11 به بعد ساز ویلن به صورت تکامل یافته دیده می‌شود.[نیازمند منبع]

سازندگان

از اولین سازندگان ویولن می‌توان به گاسپارو برتولونی ایتالیایی نام برد، که در برخی موارد وی را مخترع این ساز می‌دانند. از شاگردان مشهور گاسپارو برتولونی آندره آماتی بود که او هم بهترین سازنده ویولن در سطح جهان یعنی آنتونیو استرادیواری ایتالیایی را پرورش داد. تا کنون کسی در جهان پیدا نشده که نه تنها بتواند هنر او را تکمیل نماید بلکه قادر نبوده ویولنی بسازد که از حیث زیبایی و صوت بتواند با ویولن‌های آنتونیو استرادیواریوس برابری نماید.[نیازمند منبع]

تاکنون بیش از سه سده از اختراع اولین نمونه ویولن توسط گاسپارو برتولونی می‌گذرد و در این مدت با وجودی که کشفیات جدیدی در علوم فیزیک و شیمی نموده‌اند نه تنها نتوانسته‌اند در ساختمان ویولن تغییری بدهند بلکه از رموز کار سازندگان قدیم نیز چیزی درک نکرده‌اند.[نیازمند منبع]

بخش‌های ویولن

 

خرک (در جلو)، گریف (جسم سیاه‌رنگ در عقب) و
سیم‌های ویولن

این ساز از 58 قطعه مختلف ساخته می‌شود. وزن آن در حدود 400 گرم می‌باشد.

ویلن از بخش‌های زیر تشکیل شده‌است:

  • آرشه: یا کمان ترکه‌ای چوبی است که رشته‌های موی دم اسب در طول آن کشیده شده و به دو سر آن ثابت شده‌است.
  • جعبه طنینی (جعبه رِزونانس): جعبه‌ای است که از سه بخش صفحه روئی، صفحه زیرین و زوارهای دور تشکیل شده‌است. گریف، خرک و سیم گیر در این ساز از جنس چوب آبنوس (به دلیل استحکام بیشتر) می‌باشد.
  • دسته یا گردن: در واقع دنباله چوب آبنوس تکیه سیم هاست که محل انگشت گذاری نوازنده در قسمت بالای آن قرار دارد. نوازنده ویولن قادر است در تمام طول چوب آبنوس انگشت گذاری کند.انتهای دسته به جعبه کوچکی (جعبه کوک) ختم می‌شود که سیم‌ها در درون آن به دور گوشی‌های کوک پیچیده می‌شوند.
  • خرک: پلی‌ست بین سیم‌ها و جعبه طنینی. نقش خرک تقسیم راه سیم‌ها، نگه داشتن سیم‌ها با ارتفاع خاص برای عبور بر روی جعبه طنینی و انتقال ارتعاشات سیم‌ها به جعبه طنینی. در داخل جعبه طنینی استوانه چوبی کوچکی قرار دارد (تقریباً در زیر محلی که خرک قرار دارد)، که نقش آن انتقال ارتعاشات به صفحه زیرین ساز و مانعی در جهت عدم شکسته شدن صفحه روئی ساز از فشار سیم‌ها و خرک است.
  • گریف: از آبنوس ساخته شده و در طول دسته ویلن چسبیده‌است و تا میانه? جعبه? ساز ادامه دارد. گریف یا (فینگر برد) بخشی است که نوازنده با انگشت خود سیم را به آن می‌چسباند و به این ترتیب طول سیم را کوتاه می‌کند و نت‌های مختلف را می‌نوازد.
  • سیم گیر: از آبنوس ساخته شده و در فاصله اندکی از خرک تا آخر تنه ویولن کشیده شده‌است. با زهی از جنس روده یا پلاستیک یا سیم به دکمه‌ای که در قسمت پائین جدار تعبیه شده بند می‌شود.
  • سیم‌ها: سیم‌ها از جعبه کوچک سر ساز آغاز شده در طول چوب آبنوس تکیه‌گاه سیم‌ها ادامه یافته، از روی خرک عبور کرده و در سیم‌گیر مهار می‌شوند. سیم‌های ویولن قبلاً از روده گوسفند (زه) ساخته می‌شد. امروزه در سیم‌های بم‌تر، روی روده سیم فلزی نازکی می‌پیچند و در سیم‌های زیرتر از مفتول فلزی تنها استفاده می‌شود.

نقش این ساز چه در ارکسترها، به صورت گروه‌نوازی و چه در ارکستر مجلسی و حتی به صورت تک‌نوازی پر اهمیت است و بیشترین نقش را در ارکستر بر عهده دارند. نخستین سازندگان معروف ویولن از ایتالیا هستند. گاسپارو داسالو نخستین ویولن حقیقی را ساخت، اما معروف‌ترین ویولن‌ها در شهر کرمونا ساخته شدند. آندره آماتی و فرزندش نیکولا آماتی و شاگردش آنتونیو استرادیواری، بهترین ویولن‌های دنیا را تاکنون ساخته‌اند.

نوازندگی ویولن

نقش این ساز چه در ارکستر بزرگ چه به طور جمعی و انفرادی بسیار پر اهمیت است. وجهه جهانی ویولن را می‌توان در سازگاری آن با فرهنگ‌های مختلف و حضور این ساز در موسیقی ملل مختلف دید.

محل قرار گرفتن ویلن بر روی سطح شانه و در نزدیکی گردن نوازنده‌است.

دست چپ در نوازندگی ویلن

موقعیت نتها در دستان اول (پوزیسیون یک) ساز ویولن

نوازنده ویولن با قرار دادن انگشتان دست چپ و فشار و جابجایی انگشتان، طول سیم‌ها را تغییر می‌دهد که باعث ایجاد نت‌های متفاوت می‌گردد. ویولن پرده بندی ندارد و نوازنده در اثر آموزش و تربیت شنوایی قادر به تشخیص نت‌های مختلف می‌گردد. درباره نوازندگان مبتدی گاهی، ویولن توسط نوارهای چسبی نازک، پرده بندی می‌گردد که با یادگیری فراگیر، برداشته می‌شود.[1]

ویولن و موسیقی فولکلوریک

مانند بسیاری از سازهای موسیقی کلاسیک ویولن نیز برای موسیقی محلی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. در اواخر دوره رنسانس بهبود فراوانی در شدت صدا، چابکی ساز و رنگ صدای ویولن بویژه در ایتالیا ایجاد شد، تا جایی که نه تنها در موسیقی کلاسیک بلکه در موسیقی‌های محلی نیز بسیار مورد توجه نوازندگان قرار گرفت.[2] در موسیقی‌شناسی قومی، ویولن بصورت گسترده در اروپا، آسیا و آمریکا مشاهده شده است.[3]


نوشته شده در یادداشت ثابت - چهارشنبه 93/12/21ساعت 10:25 عصر توسط eibo نظرات ( ) | |

 

 

و پیانو فک کنم تنها بصامد صدایی موزیکالی باشه که تو موسیقی هایه رقص یا همون شیشو هشت به کار نمیره

 

و فک کنم پیانو تنها ملودیه که هکس صداشو بشنفه خوشش میاد و اما پیانو و پیانو نوازی تاریخ چه و خوذ پیانو


پیانو (مخفف پیانوفورته) یک ساز موسیقی از طریق نواختن کیبورد است. این ساز به طور وسیعی در موسیقی جز و کلاسیک برای اجراهای سولو، دسته جمعی، گروهی و چمبر و همنوازی و آهنگسازی و تمرین بکار می رود. اگرچه پیانو یک ساز قابل حمل نیست و اغلب گران است ولی قابلیت تطبیق آن و همه گیر بودنش آنرا به یکی از آشناترین سازهای دنیای موسیقی تبدیل کرده است.

پیانو معمولا یک رویه چوبی محافظ در دور برد صدای خود و سیم های فلزی اش دارد و شامل کلید های سیاه و سفید متوالی است (52 کلید سفید و 36 کلید سیاه) سیم ها وقتی کلیدی فشرده شود صدا می دهند و وقتی کلیدها آزاد شوند به سکوت می روند. نت ها می توانند کشیده شوند حتی وقتی آزاد می شوند. این کار از طریق استفاده از پدال ها در زیر پیانو ممکن است.

فشردن یک کلید بر روی کیبورد موسیقی پیانو باعث می شود یک چکش پد دار سیم ها را بنوازد. چکش ضربه می زند و سیم ها به ارتعاش فرکانس طنین دار خود ادامه می دهند. این ارتعاش ها از طریق یک پل به برد صدا به خوبی با انرژی آکوستیک به هوا جور می شوند و انتقال می یابند که در غیر اینصورت صدا بلندتر از موقعی که مستقیما توسط سیم ها نواخته شود، نمی شد.

وقتی یک کلید آزاد می شود، صدا خفه کن، ارتعاش سیم ها و صدا را متوقف می کند. صرف نظر از این حقیقت که پیانو سیم دارد ولی معمولا به عنوان یک ساز کوبه ای طبقه بندی می شود برای اینکه سیم ها ضربه زده می شوند تا انگشت و پلاک. (مانند اسپینت یا هارپیسکورد) در سیستم طبقه بندی ساز هورنباستل ساچز پیانو به عنوان ساز کوردوفون طبقه بندی شده است.

کلمه پیانو مخفف کلمه پیانوفورته است. یک لغت ایتالیایی که اصطلاحات موسیقی فورته و پیانو به معنای قوی و نرم هستند. در این مفهموم به ارتعاش های در حجم صدا اشاره می شود که در تعامل با لمس کلیدها توسط پیانیست تولید می شوند. هرچه سرعت فشردن کلید بیشتر باشد، نیروی چکش بیشتری به سیم ها می زند و صدای بلندی از نت مربوطه تولید می شود.

 

تاریخ چه

 

 

پیانو در اوایل نوآروی های فن آوری پایه گذاری شد. اولین سازهایی زهی با ضرب بر روی سیم، سازهایی مانند dulcimer و سنتور بوده اند. در طی دوران میانی، تلاش های زیادی برای ساخت ساز کیبوردی زهی در جریان بود. در قرن هفدهم، مکانیسم سازهای کیبوردی مانند کلاویکورد و هارپیسکورد مشهور بودند. در کلاویکورد، سیم ها توسط تماس ها ضرب می خوردند و در هارپیسکورد توسط پر. قرن ها کار بر روی مکانیسم هارپیسکورد، موثرترین راه ها را برای ساخت صفحه صدا، پل و کیبورد برای مکانیسمی برای ساختن ساز سیمی چکشی ارائه کرده بود.

ابداع پیانو مدرن به بارتولومئو کریستوفوری از پادوئا ایتالیا می رسد. کسی که توسط پرنس تاسکانی، فردیناندو دی مدیچی به عنوان نگهبان سازها استخدام شده بود. او یک متخصص ساخت ساز هارپیسکورد بود و بخوبی با دانش سازهای زهی کیبوردی آشنا بود. دقیقا معلوم نیست که کریستوفوری چه زمان برای اولین بار پیانو را ساخت. یک لیست دارایی تهیه شده توسط کارمندانش، خانواده مدیچی نشان از وجود پیانو در سال 1700 دارد. سند دیگری نشان از وجود پیانو در سال 1968 دارد. سه پیانوهای کریستوفوری تا به امروز از 1720 باقی مانده اند.

ساز کلاویکورد اجازه کنترل وسیع حجم و نگه داشتن صدا را می داد ولی بسیار کم صدا برای اجراهای بزرگ بود. هارپیسکورد صدای بلند به قدر کافی تولید می کرد ولی کنترل کمتری بر روی هر نت داشت. پیانو به این قصد ساخته شد که که بلندی و کنترل این دو را با هم تلفیق کند.

موفقیت بزرگ کریستوفوری حلال این مشکلات بود. مشکل مکانیکی بنیادی طراحی پیانو، ضرب زدن سیم توسط چکش بود ولی نباید در تماس با آن باقی می ماند (مانند کلاویکورد که در تماس با سیم باقی می ماند) برای اینکه باعث خفه شدن صدا می شد و چکش می بایستی به وضعیت بی کار خود و بدون جهش شدید بر می گشت و باید هر نت را به صورت سریع تکرار می کرد. اکشن پیانو کریستوفوری یک مدل برای برای بسیاری از متدهای بعدی اکشن های پیانو بود. سازهای اولیه کریستوفوری با سیم های زمخت ساخته می شدند و از پیانوهای امروزی بسیار کم صداتر بودند ولی البته بسیار بلندتر و با کشش بیشتر در مقایسه با کلاویکورد بودند. تنها ساز کیبورد قابل ظرافت های پویا در گذشته.

 

 


نوشته شده در یادداشت ثابت - پنج شنبه 93/12/8ساعت 8:35 عصر توسط eibo نظرات ( ) | |

 

شوخ باشد؟؟؟؟؟

 

 

پسر دختر نما باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

از همون بچگی مرد بار اومده باشه

 

جذاب باشه؟؟؟؟

 

قدش بلند ؟؟؟؟؟؟؟؟ یا کوتا باشه

 

 

یا کلی دوس دختر داشته باشه و بیاد دستو تو اون همه دختر بگیره پذ بدی ؟؟؟؟؟

یا سنگینو با متانت

همچین که نگاه تو چشت کرد دلت بلرزه

 

یا ادم بی بندو باری باشه مثل این

 

 

یا چاپلوسو باشه

 

یاهم مثل این فردین از عشقش بگذره به خاطر داشش

 

 

 

 

یا خونننده باشه ولی ندونه چی میخونه

یا کارگر باشه

 

فقیر باشه

 

پول دار باشه بترکونه برات

 

یا ادم حسابی باشه

 

 

خودتون بگید چجوری باشه که شما بخواهید هان؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

 


نوشته شده در یادداشت ثابت - دوشنبه 93/12/5ساعت 12:44 عصر توسط eibo نظرات ( ) | |

بعد تو دلمو خاک کردم

بی کسو تنها تویه مزرعمون کار کردم

 

بعد تو از خدا ترو خواستم

 

بعد تو همه جا برام پایز بود

 

ترو با عشق جدیدت دیدم از دور

 

 

اخ که دلم چقد بهت امیدوار بود

 

رفتی تو ابراخوابیدی

 

 

اغوش گرم و پاک منو ندیدی

چقد برام سخت بود

 

درگوشش اروم گفتممبارکش باشی الهی

اما خیلی سخت بود ...........


نوشته شده در یادداشت ثابت - یکشنبه 93/12/4ساعت 12:11 عصر توسط eibo نظرات ( ) | |

 کودومشو دوس داری؟

 

شالو کلاه کنم بیام پیشت ؟

 

 

یا............. بچه گونه بیام پیشت؟

 

 

یا بخاطرت هفتیر بکشم

 

یا تیریپ سوپرایزی بزنم

 

یا ...دوس داری وارونه بیام

یا دوس داری همه جارو خبر دار کنم

 

 

یا اینجوری دوس داری

 

یا اینجوری ؟؟

 

 

هر کودومشو دوس داری بگو تا من بیام نفسم خیلی دوست دارم





نوشته شده در یادداشت ثابت - شنبه 93/12/3ساعت 1:47 عصر توسط eibo نظرات ( ) | |

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >

قالب وبلاگ : قالب وبلاگ



مواظب - موزیک فا - قالب وبلاگ بلاگفا | اسپرت - فست فود - گردشگری - لوستر - پرده - دانلود تحقیق - ماه دامین